Wanneer er een apparaat tijdens de vakantie kapot gaat is dit al vervelend genoeg. Vaak probeert de eigenaar zelf nog het een en ander om het apparaat weer aan de praat te krijgen, maar dit mag niet altijd baten. Voordat hij te veel zelf gaat sleutelen en het probleem alleen maar erger maakt is het slim om hulp van buitenaf in te schakelen. Maar wanneer kan men een servicemonteur inschakelen?

De servicemonteur

Wanneer je denkt aan het beroep servicemonteur dan wordt er vaak gedacht aan het repareren van kapotte koelkasten, koffiezetapparaten of cv-ketels. Toch is het zo dat het vak veel uitgebreider is dan dat men denkt. Ga je als service monteur aan de slag dan kan je dit op verschillende plekken gaan doen. Heb je er wel eens aan gedacht om te solliciteren als servicemonteur bij een vakantiepark? Ook daar hebben ze er vaak een nodig om het onderhoud te doen in de huisjes of de caravans die ze verhuren.

Het voordeel voor de eigenaar van de camping of het vakantiepark en zijn vakantiehuisjes is dat wanneer met regelmaat alles wordt nagekeken en onderhouden hij niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Wanneer schakel je een servicemonteur in?

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat een apparaat wel kapot gaat. Wanneer het al wel zo ver is dat het apparaat kapot is, dan kun je een servicemonteur bellen. Er zal een afspraak gemaakt worden, wanneer hij het apparaat zal komen maken. Hij zal het apparaat komen repareren en ook eventueel onderhoud uitvoeren om het apparaat weer langer mee te laten gaan.

Ook zul je wat tips kunnen krijgen voor het onderhoud van het apparaat. Soms kun je er niets aan doen dat het kapot gegaan is, maar soms had je met het uitvoeren van onderhoud het een en ander zelf kunnen voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wanneer er een servicemonteur moet komen voor het koffiezetapparaat op kantoor. Koffiezetapparaten gaan vaak kapot wanneer hij niet goed schoongemaakt wordt. Door uitleg te krijgen van een servicemonteur kun je dit onderhoud bijvoorbeeld beter zelf doen in het vervolg en zal er minder snel iets kapot gaan.

De afwisselende baan als service monteur

Wanneer je als service monteur aan de slag gaat ben je gegarandeerd van een zeer afwisselende baan. Zeker omdat je verantwoordelijk bent voor zowel het repareren, onderhouden en installeren van apparaten. Zo zal geen enkele werkdag hetzelfde zijn. Je zult op veel verschillende plekken komen en daardoor ook de gehele dag door verschillende mensen ontmoeten. Het is een baan die gevuld is met elke dag weer nieuwe uitdagingen en waar je je niet zo snel zult gaan vervelen.

Ook is de functie als servicemonteur zeer breed in te vullen. Zo kun je servicemonteur zijn voor bijvoorbeeld apparaten in huis zoals koelkasten of cv-ketels, maar er is zoveel meer mogelijk dan dat. Zo kun je ook servicemonteur worden voor auto’s of nog uitdagender: als servicemonteur bij defensie. Daar ga je echt geen enkele uitdaging uit de weg en is geen dag hetzelfde. Kijk op https://werkenbijdefensie.nl/ als je meer over deze baan te weten wilt komen.