Vakantie huis huren

aan de zee

Frankrijk grenst aan verschillende zeeën. Bij Normandië, tussen Frankrijk en Engeland, ligt “La Manche” of Het Kanaal. Tussen Brest en de grens met Spanje ligt de Golf van Biskaje. In het zuid-oosten ligt Frankrijk aan de Middellandse Zee, bij de Côte d’Azur.

De zee bij Normandië

Het Kanaal is de zee die ligt bij Normandië. Een huisje huren in deze omgeving is heel leuk. Zeker als je uit bent op het maken van wandelingen. Bij deze zee vind je namelijk krijtrotsen aan de kust. Deze zijn zeker je bezoek en een wandeling in deze omgeving waard.

De kaap Cap Blanc-Nez is hier een plek die je zeker moet bezoeken. Vanaf deze plaats is Engeland ook te zien. Je kijkt dan letterlijk “het kanaal” over, van de ene kant naar de andere kant, van Frankrijk naar Engeland. Een plaats met een rijke geschiedenis, denk daarbij aan D-Day. Ook Étretat is een mooie plek om te bezoeken, deze ligt echter iets verderop aan deze kust.

vakantie huis aan de zee
vakantie huis huur

De zee bij de Golf van Biskaje

Deze zee ligt tussen Brest en de grens met Spanje. Hierbij centraal gelegen ligt La Rochelle. Een prachtige plek die je zeker bezocht moet hebben. Een huisje huren op La Rochelle zal ook aanvoelen alsof je een echte Fransman of Française bent. De huisjes hier zijn dan ook typisch Frans.

Vanaf je vakantiehuisje moet je dan zeker ook een tripje maken naar Île de Ré. Dat is een nabijgelegen eiland, waar je naartoe kan over een brug. Hier vind je ook een aantal huisjes, waaronder huisjes met een privéstrandje. Wellicht kun je er hier ook eentje huren, al is alleen een dagtripje eigenlijk al genoeg. Dit omdat je naar het vaste land moet voor boodschappen of winkels, en de brug geld kost.

De Middellandse Zee

De omgeving van Frankrijk dat grenst aan de Middellandse Zee is vrij luxe. Ook hier kun je natuurlijk een huisje huren. Want de omgeving van de Côte d’Azur is prachtig. Je zult hier een echt vakantiegevoel krijgen.

de Middellandse Zee
vakantie huis frankrijk
vakantie huis huren
vakantie huis

Tot slot, een huis huren aan de zee kan zeker in Frankrijk. Maak de keuze of je de Normandische kust met de krijtrotsen, de zee bij het authentieke La Rochelle bijvoorbeeld, of de hete en luxe omgeving van de CÔte d’Azur bij de Middellandse Zee wilt ontdekken.