Vakantie huis huren in Normandië

Normandië is een prachtige streek waar het zeker de moeite waard is om een huisje te huren. Bij Normandië, tussen Frankrijk en Engeland, ligt “La Manche” of Het Kanaal. Een huisje huren in deze omgeving is heel leuk. Er valt veel te doen zoals een wandeling maken tussen de krijtrotsen. Of het bezoek aan een heus dorp middenin zee: de Mont Saint-Michel.

 Wandelen op de D-Day stranden

De D-Day stranden zijn de stranden waar de geallieerden in 1944 de eerste stap zetten voor de bevrijding van West-Europa. Het is prachtig om over deze stranden te wandelen. Er zijn namelijk overal krijtrotsen te zien.

Bij de kaap Cap-Blanc-Nez is Engeland te zien. Je kijkt dan letterlijk “het kanaal” over, van de ene kant naar de andere kant, van Frankrijk naar Engeland. Een plaats met een rijke geschiedenis door deze D-Day.

D-Day stranden
Mont Saint-Michel

De Mont Saint-Michel is een getijdeneiland, dat betekent dat bij laagwater de zeebodem droogvalt en bij hoogwater het eiland ingesloten wordt door de zee. Als je je bezoek aan de Mont Saint-Michel goed plant, kun je nadat je het dorpje en de abdij hebt bezocht, ook even over de zeebodem lopen. Een superleuke ervaring.

 Huis huren in Normandië vlakbij de Mont Saint-Michel

Als je ervoor kiest om een huisje te huren vlakbij de baai van de Mont Saint-Michel, dan kun je een prachtig eiland verder gaan ontdekken. Vlak voor de kust van Normandië ligt deze Mont Saint-Michel, een eiland met een klein dorpje en met bovenop een abdij. Letterlijk betekent Mont Saint-Michel dan ook de Berg van de Heilige Michel.

Ter conclusie, Normandië is een prachtige streek. Het is dan ook zeker de moeite waard om in deze streek een vakantiehuisje te huren. Maak er een avontuurlijke vakantie van en ga de krijtrotsen of de Mont Saint-Michel ontdekken.

Normandië vakantie huis