Vakantiehuis Pyreneeën Frankrijk

Een vakantiehuisje huren in de buurt van de Franse Pyreneeën is zeker een goed idee. De Franse Pyreneeën strekken zich uit over de volgende streken: de Languedoc-Rousillon en de Aquitaine. Huur dus een huisje in deze streken als je naar de Franse Pyreneeën op vakantie wilt. Trek in de Franse Pyreneeën op avontuur door de bergen of kom juist volledig tot rust, bijvoorbeeld in een rustig dorpje of een kuuroord.

 Trek op avontuur

In de Franse Pyreneeën valt veel avontuur te beleven. Bezoek bijvoorbeeld de Grotte de Niaux en ontdek heel wat prehistorische zaken, zoals tekeningen van holbewoners. Of trek door de mondaine badplaats Biarritz.

De Tour de France brengt vaak prachtige plekken van Frankrijk in beeld. Zeker ook van de Pyreneeën en zijn cols. Start op een bekende col zoals de Col du Tourmalet of de Col de Portet en trek op avontuur. Maak een wandeling in deze prachtige omgevingen of zoek het hoogste punt op voor een magnifiek uitzicht. Niet alleen hoog op de berg is er wat te doen, ook wat lager gelegen kun je bijvoorbeeld gaan mountainbiken, fietsen, wandelen of hiken. In deze lager gelegen gebieden, zoals het Alberamassief, bevinden zich namelijk vooral boomgaarden, maar ook bossen en rivieren.

 Vakantiehuis Pyreneeën
Lourdes

Kom ook tot rust

Naast al het avontuurlijke dat er in de Franse Pyreneeën te beleven valt, zijn er ook rustige plekjes te vinden. Bijvoorbeeld Saint-Jean-Pied-de-Port, een schilderachtig vestingstadje. Of Bagnères-de-Luchon, een kuuroord met meer dan 80 heilzame bronnen. Lourdes ligt ook in de Franse Pyreneeën. Hoewel deze plek niet rustig is door de vele toeristen, kan je er natuurlijk wel tot rust komen.

Ter conclusie kan er gezegd worden dat of je nu op vakantie gaat voor het avontuur of juist voor de rust, de Franse Pyreneeën kunnen het je bieden. Huur een huisje bijvoorbeeld in de Languedoc-Rousillon of in de Aquitaine en beleef je ultieme droomvakantie!