Bedrijfsprocessen worden steeds uitgebreider en complexer en dat vraagt om een andere, meer geïntegreerde aanpak. Steeds meer bedrijven, niet alleen de grote spelers, maar ook de wat kleinere bedrijven, werken vandaag de dag met een zogenaamd ERP systeem om alle processen in goede banen te leiden. Voorheen was Dynamics NAV (voluit Navision) hét ERP systeem waar veel bedrijven gebruik van maakten. Tegenwoordig is Business Central erg populair. Business Central is de toekomstbestendige opvolger van Dynamics NAV. Gaat u ook de toekomst tegemoet met Business Central software?

Wat is Business Central?

 Net als Navision is ook Business Central ERP software. ERP staat hierbij voor Enterprise Resource Planning. Deze software bevat kort gezegd alles wat u nodig heeft om uw bedrijfsprocessen in goede banen te leiden, te sturen en op elkaar af te stemmen. Business Central software biedt niet alleen inzicht in de activiteiten van de verschillende afdelingen, maar verbindt deze ook nog eens met elkaar. 

Het belang van een goed werkend ERP systeem

Een goed werkend ERP systeem is onmisbaar wanneer u het maximale uit uw bedrijfsprocessen wilt halen. Alle informatie en gegevens zijn op één, centrale plek te vinden. Iedereen uit de gehele organisatie kan hier bij. U hoeft niet langer aparte, op zichzelf staande softwarepakketten aan te schaffen voor de verschillende activiteiten binnen uw bedrijf. Softwarepakketten die vaak met geen enkele mogelijkheid te integreren zijn. Een ERP systeem is zeer compleet en kunt u naar wens invullen en aanpassen aan uw eisen en wensen.

De belangrijkste veranderingen/voordelen

 Het grootste en belangrijkste verschil tussen Dynamics NAV en Business Central is dat deze laatstgenoemde vooral in de cloud wordt gebruikt. Dit betekent dat de ERP software overal en vanaf ieder toestel te gebruiken is via een internetbrowser. De software hoeft dus niet op het toestel geïnstalleerd te worden, maar kan overal ter wereld benaderd worden, mits u een internetverbinding heeft. Tegelijkertijd betekent dit dat het systeem regelmatig van updates kan worden voorzien en op die manier altijd up-to-date is. U hoeft zelf niets te doen of te installeren om van de nieuwste ontwikkelingen gebruik te kunnen maken. Tot slot is Business Central erg flexibel en schaalbaar. Het groeit als het ware mee met uw bedrijf.

Gaat u ook de toekomst tegemoet met Business Central software?

 Bent u benieuwd welke voordelen het gebruik van Business Central software uw bedrijf kan opleveren? De specialisten van TCOG vertellen u hier graag meer over. Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.