Na lang getwijfeld te hebben, heb je een aantal jaar geleden toch besloten om een vakantiehuis te kopen. Het plan was om de woning het merendeel van het jaar te verhuren en er enkele weken per jaar zelf in te verblijven. Echter, nu enkele jaren verder blijkt het dat het erg lastig is om de woning verhuurd te krijgen. Gelukkig zijn er meerdere acties die je kunt ondernemen om ervoor te zorgen dat je de vakantiewoning toch verhuurd krijgt.

Knap de woning op

Als de woning wat verouderd is dan heeft dit direct invloed op de verhuur. Veel mensen vinden het namelijk niet prettig om de vakantie door te brengen in een oude woning. Om je woning makkelijker verhuurd te krijgen, kun je er in dit geval het beste voor kiezen om de woning op te knappen. Neem hier enkele weken de tijd voor en schakel er eventueel een specialist voor in. Voordat je de woning opknapt is het overigens wel verstandig om te onderzoeken in hoeverre andere woningen in dezelfde omgeving wel verhuurd worden en wat deze woningen anders maken dan die van jou.

Zorg voor meer luxe

Een manier om de woning sneller en vaker verhuurd te krijgen, is door te zorgen voor meer luxe. Zo zou je bijvoorbeeld een jacuzzi van Elite Wellness Helmond kunnen kopen om meer mensen geïnteresseerd te maken. Houd er wel rekening mee dat je hierdoor meer geld kwijt zult zijn aan de energiekosten. Echter, een jacuzzi zorgt er ook voor dat je de woning voor meer geld per nacht kunt verhuren. Naast de jacuzzi zou je eventueel ook kunnen kijken voor een zwemspa. Het nadeel hiervan is alleen dat deze meer geld kost.

Werk aan de marketing

Voor het verhuren van een vakantiewoning is het van belang dat men weet dat je iets te huur aanbiedt. Mocht je er niet op zitten te wachten om een eigen site aan te maken, dan zou je de woning ook via Booking.com te huur aan kunnen bieden. Het enige nadeel hiervan is dat je een bepaald gedeelte van het bedrag aan huur af dient te staan aan Booking.com. Om welk percentage dit precies gaat, is afhankelijk van een aantal factoren. Echter, via het internet kun je hier zeer snel achter komen.