Heeft uw dak recent schade opgelopen dankzij een storm of door andere vervelende omstandigheden? Het is verstandig dit zo snel mogelijk te laten herstellen. Een dakdekker uit Den Bosch adviseert om direct in te grijpen, zo voorkomt u waterschade of erger. Wanneer u een opstalverzekering heeft wordt de schade aan uw woning gedekt. Maar de reparatiekosten van uw dak of dakgoot worden niet vergoed. De gevolgschade echter wel. Dat houdt in dat de schade die ontstaat aan het gevolg van een lekkend dak of dakgoot in veel gevallen wel wordt vergoed. Een voorbeeld hiervan is waterschade. Stormschade wordt in veel gevallen wel verzekerd, voor andere soorten schade moet u in veel gevallen zelf betalen.

Stormschade, wat moet u doen?

Wanneer uw huis stormschade oploopt, doet u er goed aan om alles goed vast te leggen voor de verzekering. Maak veel foto’s van de schade voordat u begint met het oplossen ervan. Zo kan u de verzekering laten zien wat de schade is. Voordat u de declaratie indient, bekijkt u wat uw verzekering dekt en wat niet. Indien u niet zeker bent contacteert u de verzekeraar of kijkt u de polis na. Als u het echt helemaal aan de verzekering wilt overlaten dan kan u ook iemand van de verzekering langs laten komen om de schade te laten nakijken. Doe dit voordat u begint aan het herstel van uw dak. Stappenplan, wat moet u doen bij dakschade:

  • Inventariseer de schade of laat dit doen
  • Leg de schade vast met uw camera
  • Controleer uw polis
  • Neem contact op met de verzekering
  • Herstel uw dak

Gevolgen van stormschade aan het dak

Wanneer u de schade niet op tijd herstelt kan het vervelende gevolgen hebben. Zowel op de korte termijn als de lange termijn. Door het gat in uw dak kan er regenwater naar binnen komt. Zo ontstaat er schade door vocht. Wanneer dit op een langer termijn gaande is, neemt de kans op schimmels en vochtplekken toe. Deze zijn lastig te bestrijden en zijn bovendien slecht voor uw gezondheid. Als u het dak niet behandeld krijgt het rottingsproces de overhand en begint het materiaal onder uw dak weg te rotten. Wat uiteindelijk weer gevaar op instoring oplevert. Repareer uw dak daarom tijdig. ADOdak kan u helpen bij het herstellen van uw dak.