Een vakantie in Nice is een garantie voor prachtig weer, leuke activiteiten en vele verschillende musea. Nice ligt aan de Middellandse Zee, ga daarom heerlijk aan het strand liggen en neem een duik in de zee. Daarnaast zijn er vele wijngaarden te vinden in Nice, bezoek er eentje en geniet van een glaasje. Een reis naar Nice is geschikt voor kunstliefhebbers, cultuurliefhebbers en winkelfanaten. In deze blog van Reischeck.nl vind je er alles over. Ook benieuwd naar de andere Franse bestemmingen? Op de reisgids voor Frankrijk vind je veel informatie en tips!

De Bloemenmarkt van Nice

Nice staat bekend om de ‘Bloemenmarkt’, deze markt is te vinden in het centrum van Vieux-Nice. De Franse naam voor de markt is ‘Cours Saleya’ en trekt jaarlijks vele toeristen naar de Franse stad. De markt staat er de gehele week, behalve op maandag. Al vanaf zes uur in de ochtend kan je over deze bekende markt wandelen en inkopen doen. Er is van alles te koop op de Bloemenmarkt, van groente en fruit tot de beste specerijen, vlees en vis. De naam verraadt het al, er zijn ook bloemen te koop! Mocht je Nice en de Bloemenmarkt in de zomerperiode bezoeken, dan hebben wij nog een verrassing voor je. De Bloemenmarkt zal in de zomer elke avond wonderen omgetoverd tot een heuse kunstmarkt. Misschien kom je wel dat ene prachtige kunstwerk tegen, dat je altijd al wilde hebben.

Eten en drinken in Nice, Frankrijk

De Franse stad Nice staat niet bepaald bekend om de Franse keuken, maar de Italiaanse keuken. In Nice kun je genieten van de mediterrane keuken, maar er is nog veel meer keus.

Als je meer zin hebt in Japans, Chinees of Mexicaans, dan zit je ook goed in Nice. Als je eenmaal op stedentrip bent in Nice, dan wil je natuurlijk de lokale specialiteiten proeven. Een lokaal voorgerecht is de ‘Salade Nicoise’, hierin zal je ingredrienten als tomaten, ansjovis en tonijn terugvinden. Hoewel Nice geen echte vishaven heeft, zijn er vele geweldige gerechten met vis te vinden. Neem bijvoorbeeld de ‘Bouillabaisse’, een vissoep van hoog niveau. Dineren in Nice kan behoorlijk prijzig zijn, hou daar rekening mee voor vertrek.

De 10 mooiste bezienswaardigheden van Nice

Hieronder vind je onze favoriete bezienswaardigheden van Nice!

  1. Promenade des Anglais – Begin je avontuur door te wandelen over de wereldberoemde Promenade des Anglais. Voel de zeebries terwijl je langs het strand loopt en geniet van het prachtige uitzicht op de blauwe zee.
  2. Oude Stad (Vieux Nice) – Verdwaal in de smalle straatjes van de oude stad. Snuffel rond in leuke winkeltjes, proef de lokale lekkernijen en voel de levendige sfeer om je heen.
  3. Cours Saleya Markt – Als je toch in de oude stad bent, bezoek dan de Cours Saleya markt. Ruik de verse bloemen, proef heerlijke olijven en koop misschien een leuk souvenir.
  4. Colline du Château – Klim naar de top van deze heuvel en word beloond met een adembenemend uitzicht over Nice. Er zijn speeltuinen voor de kleintjes en bankjes om even uit te rusten.
  5. MAMAC (Museum voor Moderne Kunst) – Dompel je onder in kleurrijke kunstwerken en spannende sculpturen. Laat je inspireren door moderne kunst en ontdek iets nieuws.
  6. Place Masséna – Dit is het hart van Nice. Bewonder de rode gebouwen, de prachtige fonteinen en voel de energie van de stad.
  7. Nice Opera – Luister naar een stukje muziek of bewonder gewoon het prachtige gebouw van de buitenkant. Misschien pik je zelfs een voorstelling mee!
  8. Jardin Albert 1er – Neem een pauze en relax in deze prachtige tuin. Misschien spot je een paar eendjes in de vijver of geniet je gewoon van het groene gras onder je voeten.
  9. Cathédrale Sainte-Réparate – Stap binnen in deze indrukwekkende kathedraal. Kijk omhoog naar het prachtige plafond en voel de geschiedenis om je heen.
  10. Port Lympia (Haven van Nice) – Sluit je dag af door de glinsterende jachten en vissersboten in de haven te bewonderen. Probeer een lokaal visgerecht of kijk gewoon naar de zon die in de zee zakt. 

Geldzaken in Frankrijk: hoe werkt het met betalen en een fooi geven?

Net zoals in ons eigen land kan je in Frankrijk betalen met de euro.

Als je een bank wilt bezoeken in Frankrijk, dan moet je in de meeste gevallen in de grote steden zijn. Pinnen kan ook vaak niet in de kleinere steden, zeker in het noorden van het land. Pinnen in de winkel is ook niet vanzelfsprekend in Frankrijk, een aantal uitzonderingen.

Zorg ervoor dat je genoeg contant geld op zak hebt als je op stedentrip gaat.

Mocht je een creditcard hebben, dan zit je goed. Een creditcard zal in bijna alle winkels, hotels en restaurants geaccepteerd worden. Een fooi achterlaten is heel normaal in Frankrijk, let alleen wel goed op! Staat er op je bonnetje ‘Service compris’, dan is de fooi al berekend in de uiteindelijk rekening Staat er op je bonnetje ‘Service non compris’, dan is dat nog niet het geval In de meeste gevallen gaan de restaurants ervan uit dat er tien tot vijftien procent fooi zal worden achtergelaten.