Je kunt last hebben van vet. Omdat je te veel vet over je hele lijf hebt, of omdat je last hebt van een lipoedeem. Dat is een vetophoping. Een geconcentreerd stuk op je lijf waar vet bij elkaar zit. Je kunt dit laten verhelpen door een liposuctie uit te laten voeren. Dit wordt meestal niet vergoed door een zorgverzekeraar. Tenzij het de beste optie is om een medisch iets te behandelen, er sprake is van verminking of een lichamelijke beperking. Dan zijn er zorgverzekeraars die (een deel van) de kosten dekken.

Liposuctie zones

Een liposuctie kan op verschillende plekken op je lijf uitgevoerd worden. Bij veel vrouwen concentreert vet zich rond de buik, heupen, billen en benen. Dat zijn ook de zones die het meest worden aangepakt met de liposuctie. Dit wordt dus aangeduid met een ‘zone’. Je betaalt bij een liposuctie dan ook per zone. Elke zone, ongeacht welke dat is, is zo’n € 800. Wil je op meerdere zones een liposuctie uit laten voeren, dan betaal je dat bedrag keer het aantal zones dus.

Voor wie is een liposuctie?

Een liposuctie is een cosmetische ingreep waarbij vetcellen worden verwijderd. Dat kan dus op verschillende plekken op je lijf zijn, ook buiten de bovengenoemde zones waar vaak voor een liposuctie wordt gekozen. Een liposuctie is een ingreep die zinnig is als er overtollig vet is. De vetcellen worden verwijderd en de ingreep voorkomt ook dat vet zich op die plek opnieuw kan ophopen. Er wordt in een huidplooi een sneetje gemaakt. Daar gaat een zuigbuis in die de vetcellen wegzuigt.

Voor en na de liposuctie

Het wordt aangeraden om twee weken voor de ingreep druppels en vitaminen te gebruiken. Daar hoor je meer over in het gratis consult. Je kunt niet zelfstandig naar huis na de behandeling. Je moet een liposuctiebroek dragen voor vier tot zes weken en kunt 24 uur niet douchen.