Spanje is een schitterend land, vol bijzondere bezienswaardigheden, prachtige steden en heerlijk eten. Wanneer je een bezoek brengt aan dit mooie land, is het aan te raden om één van onderstaande steden te noemen, want ze zijn stuk voor stuk adembenemend.

Je kunt steeds op en neer reizen van Nederland naar Spanje voor een heerlijke vakantie, maar je kunt er ook gewoon een vakantiehuisje aanschaffen. Dat klinkt misschien als een overdreven uitgave, maar vakantiehuisjes worden steeds populairder en ze hoeven echt niet zo duur te zijn. Kijk eens op de website van Villa Nova Real Estate en kom erachter in welke Spaanse stad jij zou kunnen gaan wonen.

  1.Barcelona

Barcelona is de op één na grootste stad van Spanje en de populairste stedentrip bestemming van het land. De stad heeft een ruim strand, waar je heerlijk kunt genieten van het mooie weer. De stad is ook een bolwerk van kunst, voornamelijk van de hand van Gaudi. Zo kun je wandelen door Park Güell, het bijzondere Casa Batlló aanschouwen, of je laten verbazen door de indrukwekkende Sagrada Família. 

  2.Valencia

Valencia is de perfecte stad als je wilt genieten van typische Spaanse paella of heerlijke tapas. De stad staat namelijk bekend om het heerlijke eten dat je er kunt nuttigen. Ook het enorme museumcomplex genaamd Ciudad de las Artes y Ciencias is een populaire bezienswaardigheid, hier vind je onder andere het grootste aquarium van Europa.

  3.Madrid

De hoofdstad van Spanje mag natuurlijk niet aan dit lijstje ontbreken. Madrid is een heerlijk chique stad. De stad heeft prachtige kunstmusea en sfeervolle winkelstraten. Je kunt er leuke tours volgen, maar waar Madrid misschien nog wel het meest om bekend staat, is dat je de stad heel goed op de fiets kunt verkennen.

  4.Granada

Granada is een prachtige stad gelegen in Andalusië, vol gezellige cafés en barretjes. Wanneer je in Granada bent, mag je een bezoek aan het Alhambra niet missen. Dit is een enorm middeleeuws paleizencomplex en erg indrukwekkend. Zorg ervoor dat je op tijd kaartjes bemachtigd, want er mogen slechts een aantal bezoekers per dag naar binnen.

  5.Sevilla

Sevilla heeft het grootste historische centrum van Spanje en dat maakt dat je uren rond kunt dwalen wanneer je deze stad bezoekt op een citytrip. Bezoek het koninklijke paleis van Sevilla: Real Alcázar, want het wordt gezien als een van de mooiste gebouwen van Spanje. Vergeet bij je bezoek aan de stad ook niet de kathedraal te bewonderen.

  6.Bilbao

Wie Oorsprong van Dan Brown al eens heeft gelezen weet hoe beroemd het Guggenheim Museum in Bilbao is. Bij een bezoek aan Bilbao kun je dit museum dan ook zeker niet overslaan. Bilbao is een gezellige en gemoedelijke stad die, vergeleken met Barcelona, een stuk minder massaal aanvoelt. Daarbij ligt Bilbao ook nog eens erg dichtbij.