Glasmozaïek is al jarenlang een klassieker in het interieur. We zien deze kleine tegels vaak in de badkamer, het toilet of het zwembad. Glasmozaïek is dan ook sterk en veelzijdig. Het is geschikt voor allerlei plekken in huis én beschikbaar in allerlei kleuren. Overweeg jij glasmozaïek in jouw interieur en ben je nog op zoek naar inspiratie en informatie? Lees hieronder alles wat je moet weten over deze kleine mozaïektegels!

Klassieke mozaïektegels

Glasmozaïek bestaat al honderden jaren. Het concept is al die tijd hetzelfde gebleven: een dunne, kleine mozaïektegel, met een smalle voeg. Glasmozaïek wordt uiteraard gemaakt van glas, maar is wel erg sterk. Zelfs zo sterk dat deze tegels vaak in zwembaden worden verwerkt. Alhoewel het concept hetzelfde is gebleven, is het uiterlijk van glasmozaïek wél veranderd. Waar we vroeger vooral glasmozaïek in eenvoudige basistinten zagen, zijn deze tegels nu in allerlei trendy kleuren en afwerkingen te koop.

Glasmozaïek voordelen

Glasmozaïek is vrij smal. Dat betekent dat je deze tegels heel strak kunt verwerken. Op de wand, maar ook de vloer van licht-betreedbare ruimtes, zoals de badkamer. Daarnaast zijn deze tegels geschikt voor het betegelen van gebogen oppervlaktes, zoals de rondingen van een zwembad. Glasmozaïek is bovendien vorst- en waterbestendig, beschikbaar in allerlei kleuren én relatief goedkoop. Bij mozaiektegelwinkel.nl scoor je glasmozaïek al vanaf €49,95 per vierkante meter!

Voor elke stijl

Mozaïektegelwinkel.nl heeft een breed aanbod glasmozaïek. Alle basiskleuren, maar ook glasmozaïek met een opvallende finish. Denk daarbij aan tegels met aders van écht goud of een parelmoeren finish. Omdat het aanbod zo gigantisch is, vind je altijd een tegel die past bij jouw stijl. Ben jij gek op hotel-chic? Dan is zwarte glasmozaïek met gouden aders een goede keuze. Houd jij juist meer van een Scandinavische woonstijl? Kies dan voor volledige witte glasmozaïek in combinatie met een witte voeg. Jij vindt dus ongetwijfeld mozaïek voor jouw droomhuis!

Glasmozaïek verwerken

Glasmozaïek is relatief dun. Daarom hoef je deze tegels niet te per se te zagen, maar kun je ze ook knippen. Verder wordt glasmozaïek op dezelfde manier verwerkt als andere mozaïek, dus met een goede tegellijm en geschikte voeg. Wil je deze tegels verwerken op een plek waar ze erg nat worden, zoals een inloopdouche of zwembad? Dan is het belangrijk dat je een epoxyvoeg gebruikt. Een epoxyvoeg heeft een soepelere structuur en is niet poreus. Vuil en kalk hecht zich daarom minder gemakkelijk aan de voeg, waardoor het glasmozaïek jarenlang mooi blijft!