Afgelopen jaar konden veel mensen niet op vakantie vanwege Corona. Hierdoor hebben veel mensen de keuze gemaakt om dit geld te stoppen in het verbouwen van hun huis. We zagen een toename in de aanvragen naar nieuwe keukens, nieuw interieur en de aanvragen naar nieuwe vloeren. Veel mensen besloten het oude laminaat of het vloerkleed te vervangen voor een wat meer luxe keuze: de gietvloer. Met een gietvloer kan je verschillende sferen creëren. Je kan gaan voor een strak en modern design of je kan bijvoorbeeld gaan voor de meer vintage look en mooie kleden erop leggen. Wat je smaak ook is, met een gietvloer kan je alle kanten op.

Een gietvloer is een duurzame keuze, onderhoudsvrij en houdt bijvoorbeeld ook geen stof vast.

Als je wilt kiezen voor een gietvloer zijn er een aantal dingen waar je op moet letten.

Plaatsing

Als je uiteindelijk een gietvloer gekocht hebt bij een bedrijf kan je de keuze maken om het zelf te leggen/door een externe partij te laten leggen. Wij raden dit sterk af omdat het leggen van een gietvloer erg precies moet gebeuren. Als je de partij waarbij je het gekocht hebt de vloer ook laat leggen, heb je garantie dat je uiteindelijk een 100% nette vloer opgeleverd krijgt. Wanneer een externe partij de vloer legt en er iets mis gaat, kan er discussie ontstaan over de materialen. Dit wil je voorkomen omdat jij als koper vaak aan het kortste eind trekt.

Type gietvloer

Het is belangrijk dat je bij een gespecialiseerd bedrijf de gietvloer laat leggen. Wil je bijvoorbeeld een gietvloer laten leggen in je magazijn waar zware belasting voor gaat komen? Dan moet je daarvoor een speciale gietvloer hebben. Een partij die 30 verschillende soorten vloeren legt zal waarschijnlijk minder specialisme hebben dan een partij die enkel gietvloeren legt.

Prijs/kwaliteit

Omdat er weinig partijen in Nederland zijn die kwalitatieve gietvloeren leggen zie je dat de meeste partijen de volle prijs vragen voor hun diensten. Je betaalt vaak meer dan nodig hoeft te zijn. Er zijn echter ook specialistische partijen met een eerlijke prijs. Als je op zoek gaat naar een bedrijf voor jouw gietvloer, kijk dan ook eens naar de Google reviews. Als je in Noord-Brabant woont en op zoek bent naar een gietvloer kijk dan ook eens op de website van Kleijn Coatings.