Op vakantie heb je ze misschien wel eens gezien, schepen van 30 meter of langer. Met een prachtig zonnedek en sommige zelfs met bemanning. Deze super luxe jachten varen van tijd tot tijd een jachthaven binnen. Maar waar vind je nou de mooiste jachthavens in Europa? 

1. Saint-Tropez 

Saint-Tropez is van oudsher een kleine havenplaats. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot een zeer populaire plaats voor rijke mensen. Vandaar dat hier in de zomer veel jachten liggen. Ook de mooie stranden en het vrije uitzicht op zee, maakt deze plaats de moeite waard om een bezoek te brengen. 

2. Ibiza Magna 

Ibiza, de plaats voor hippiemarkten, grote feesten en natuurlijk beachclubs. Niet voor niets trekt Ibiza jaarlijks miljoenen bezoekers. Toeristen komen uit Europa en ook daarbuiten, op de feesten zie je de bekendste artiesten. De mensen die naar die feesten gaan komen natuurlijk aan in stijl. Vandaar dat Ibiza-stad een van de mooiste jachthavens van Europa heeft. 

3. Port Hercule Monaco 

Monaco is onafhankelijk, een klein land met eigen regels. Toch is het een populair land, ook onder jachteigenaren. De jachthaven ligt vol met de meest luxe en mooiste jachten. Hoe groter hoe beter, je kijkt hier in ieder geval je ogen uit. 

4. Portofino 

Een klein vissersdorpje aan de Italiaanse kust. Een prachtig dorp direct aan het water. Door de kleine omvang van het dorp is het erg lastig hier een ligplaats te bemachtigen. Lig je hier aangemeerd, dan wil je waarschijnlijk nooit meer weg. De mooie gekleurde huizen aan het water en de prachtige blauwe zee maakt het uitzicht echt af. 

5. Capri 

Het is een van de duurste jachthavens van Europa, maar dat wil niet zeggen dat er veel ligplaatsen zijn voor grote jachten. Integendeel: er zijn slechts geringe plaatsen beschikbaar. Wel is het een bekende aanmeerplaats voor deze luxe schepen; er komen niet voor niets veel bekende mensen naar dit dorp in Italië.

Heb jij altijd al gedroomd van varen met een jacht? Dan zou je die droom kunnen verwezenlijken. Je hebt echter vaak een grote portemonnee nodig. Op veel plaatsen is het daarom ook mogelijk om een jacht te huren. Wil je graag een jacht bezitten, dan kun je er ook een kopen. Dit kun je doen via een jachtmakelaar. Zij kunnen vaak ook het jacht voor je verkopen, zorg er dan wel voor dat je jacht is schoongemaakt en er dus netjes bij ligt.