Houten trappen zijn handige hulpmiddelen voor de dagelijkse klus. Maar je kunt ze ook gebruiken als zoldertrap of trap bij je stapelbed.

Praktische trappen van hout

Deze trappen worden zoals aangegeven gebruikt als zoldertrap. Hiermee verbind je verdiepingen met elkaar. Omdat deze trappen los te plaatsen zijn besparen ze je vaak veel ruimte. Ruimte die je met een vaste trap niet meer kunt gebruiken. Maar naast een houten trap voor de zolder worden deze trappen voor andere doeleinden gebruikt. Zo zijn er houten trappen voor bij een hoogslaper. Of wat dacht je van een trap bij de boekenkast. Dat maakt deze trap zeer praktisch.

Houtsoort

Houten trappen worden gemaakt van beukenhout of van naaldhout. Dit hout wordt op een duurzame manier gezaagd. Hierbij wordt goed gekeken naar nieuwe aanplant van bomen. De beukenhouten ladders hebben een mooie fijne nerf. Ze zijn ook wat zwaarder dan de naaldhouten variant. Uiteindelijk kijk je zelf welke houtsoort het beste bij je interieur past.

Maat van de houten trap

Omdat deze trap in veel situaties te gebruiken is, is hij ook verkrijgbaar in veel maten. De kleinste trap heeft zes treden. Je kunt je voorstellen dat dit een ideale maat is voor bij een hoogslaper. Je kunt de trap hier los bijzetten of je zet hem vast met een rail en haken. De langste trap van hout heeft 18 treden. Daarmee heeft hij een lengte van meer dan 3,5 meter. Daarmee overbrug je dus ook een opgang naar een vide of misschien een hoge zolder in je schuur. 

Veelzijdige trap

Je hebt al een aantal voorbeelden gezien waarvoor de houten trappen gebruikt worden. We geven je graag nog een paar voorbeelden zodat je wellicht een goed idee krijgt voor jouw situatie. Houten trappen worden gebruikt wanneer de ruimte beperkt is. Omdat de trap steil geplaatst mogen worden is het in deze situatie een goede oplossing. Daarnaast worden deze trappen veel geplaats in bibliotheken zodat je net wat makkelijker bij de boeken kunt komen. 

Houten trappen koop je bij Van Eldik Ladders

Nu je de veelzijdigheid van deze houten trappen kent wil je direct aan de slag. Ga hiervoor naar Van Eldik Ladders. Zij hebben deze houten trappen vaak in alle maten gewoon op voorraad. Daarnaast voorzien ze je graag van advies wanneer je specifieke vragen hebt over jouw nieuwe houten trap.