Nog steeds staan rode rozen voor hét teken van de liefde en van passie. Toch hoef je niet meer naar een plaatselijke bloemist, zoals het vroeger heel gebruikelijk was. Rode rozen bestellen is tegenwoordig heel makkelijk, maar hoe komt deze bloem aan zijn naam? En wist je dat het naast een bloem en decorstuk ook een heel verhaal verteld? Maar je ook in positieve zin helpt met je gezondheid en concentratie. Natuurlijk is rood de kleur als het gaat om liefde, maar je hebt ook heel veel andere kleuren waar je uit kan kiezen zoals geel, groen, paars, blauw en wit. Heb je ook al eens gehoord over de ‘grasroos’? Deze roos heeft een groen hart en andere kleuren bladeren. 

De oude Grieken gebruikten al rode rozen als verhaal

Om de romance van rode rozen te begrijpen, moeten we terug naar de oud Griekse tijd. Eigenlijk heeft de rode roos nooit een andere betekenis gehad. De betekenis zoals we die vandaag de dag kennen heeft hij altijd al gehad. Rode rozen staan voor romantiek en liefde en die werden door de oude Grieken al gebruikt om de liefde aan elkaar kenbaar te maken. Daarnaast wordt deze bloem ook als symbool van Aphrodite gezien, de godin van de liefde, lust en voortplanting. Er gaat een verhaal uit de oud Griekse tijd waarin verteld werd hoe Aphrodite zich openhaalde aan een van de doornen. De witte bladeren zouden overgoten zijn door haar bloed en zo hun rode kleur hebben gekregen. 

Later werd de rode roos gezien als een ode aan de maagd Maria, die staat voor devotie. Je kan de symboliek terugvinden in haar rozenkrans en de doornen van de bloem die stonden voor het lijden van Christus. Tegenwoordig zijn we de achtergrond wat meer vergeten, maar dat doet niets af aan de symboliek die het heeft als we ze aan iemand geven. 

Rode rozen bestellen is heel eenvoudig

Als je een teken van liefde wilt geven dan is rode rozen bestellen tegenwoordig heel eenvoudig. Waar we vroeger met bloemen hele verhalen vertelden, doen we dat tegenwoordig eigenlijk niet meer. Hierdoor zijn bloemen ondergewaardeerd geraakt en zetten we soms alleen een bosje op tafel neer of geven we een rode roos met Valentijn. Maar als je rode rozen bezorgen laat, dan kan je eindeloos veel combineren, zorgen dat hij op de juiste datum wordt afgeleverd en je kan ook nog een keer een speciaal kaartje toevoegen. 

Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat bloemen je helpen bij je productiviteit en concentratie. Een mooie bos rode rozen bestellen kan je dus ook gebruiken om je gezondheid te ondersteunen. Rode rozen in huis neer zetten of laten bezorgen is dus meer dan alleen een eenvoudige bloem. Je kan online of via je bloemist heel eenvoudig rode rozen bestellen en deze thuis laten bezorgen of bij iemand anders. En je hoeft daarvoor helemaal niet te wachten tot het Valentijnsdag is, je kan het ook tussendoor doen als attentie of als er een speciale gelegenheid is zoals een trouwdag bijvoorbeeld.