Voetbalcoaches zijn er in alle soorten en maten, en zo ook de hulpmiddelen die ze gebruiken om zich voor te bereiden op de wedstrijddag. Van fysieke zaken als EHBO-kits en coachborden tot mentale voorbereiding, er is geen tekort aan onderwerpen die een voetbalcoach klaar moet hebben voor een succesvolle wedstrijddag. Laten we eens kijken naar enkele van de essentiële zaken die elke voetbalcoach bij de hand moet hebben.

Coachbord Voetbal

Een van de belangrijkste spullen die elke coach nodig heeft, is een coachbord voetbal, ook wel bekend als een klembord. Een klembord van goede kwaliteit moet licht en toch sterk genoeg zijn om bestand te zijn tegen alles wat er tijdens een wedstrijd kan gebeuren, zoals weersomstandigheden. Niet alleen kun je er je opstelling op kwijt, maar je kunt het ook gebruiken om spelers formaties of spelvormen te laten zien die ze in de loop van de wedstrijd moeten onthouden. Klemborden zijn een absolute must have voor elke coach!

EHBO-kit

Ongelukken gebeuren tijdens voetbalwedstrijden en je weet nooit wanneer je medische basisbenodigdheden, zoals verband, antiseptische doekjes, pijnstillers of zelfs ijskompressen nodig hebt na een blessure. Het is altijd beter het zekere voor het onzekere te nemen als het gaat om het verzorgen van de gezondheid van je spelers; zorg dat je voor elke wedstrijd een goed gevulde EHBO-doos bij de hand hebt, zodat je voorbereid bent op eventuele blessures of kneuzingen.

Mentale voorbereiding

Het gaat niet alleen om de juiste uitrusting, het gaat ook om de juiste mentaliteit. Als voetbalcoach is het belangrijk dat je elke wedstrijd met vertrouwen ingaat en je concentreert op wat er gedaan moet worden om succes te boeken, zowel op als naast het veld. Mentale voorbereiding is belangrijk om je team gemotiveerd te krijgen en hen te helpen om tijdens elke wedstrijd geconcentreerd te blijven, zodat ze elke keer weer hun beste prestaties kunnen leveren!

De wedstrijddag is altijd een spannende tijd voor zowel coaches als spelers; zonder een goede voorbereiding vooraf kan het echter in een mum van tijd in chaos veranderen! Om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt op de wedstrijddag, moet je ervoor zorgen dat je alle noodzakelijke spullen hebt. Een klembord van goede kwaliteit (ook wel coachbord genoemd), een goed gevulde EHBO-kit, en een mentaal voorbereide houding, zodat alles volgens plan verloopt als de aftrap begint! Met deze essentiële zaken op zak is elke voetbalcoach ongetwijfeld klaar voor alles wat er op de wedstrijddag op zijn pad komt! Veel succes!