Sta jij op het punt om naar Tanzania te gaan? In dit artikel zullen we kort een aantal activiteiten toelichten die jij kunt uitvoeren als je besluit om naar dit prachtige land te gaan. Hierdoor weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat je de belangrijkste en mooiste dingen zult zien in Tanzania. Daarnaast zullen we het ook hebben over een gezellig en leuk eilandje bij Tanzania zodat jij optimaal kunt genieten van jouw welverdiende vakantie.

In Tanzania? Bezoek de Kilimanjaro

Als je besluit om naar Tanzania op vakantie te gaan, moet je naar de Kilimanjaro. Het beklimmen van de Kilimanjaro staat bij veel mensen hoog op de bucketlist. Het is een enorme uitdaging om deze prachtige slapende vulkaan te beklimmen, die tevens de hoogste berg is van Afrika. Mocht je deze berg willen beklimmen, dan moet je van goeden huize komen. Zo begin je namelijk in de tropen en eindig je in de sneeuw. In totaal zijn er zo’n zes verschillende routes om deze berg te beklimmen. Als je voor de meest uitgebreide route kiest, ben je tussen de zes en acht dagen onderweg. De hoogste plek van deze berg, ook wel Uhuru Peak genoemd, ligt op zo’n 5895 meter hoog. Hou jij van avontuur? Dan is het beklimmen van de Kilimanjaro een must!

De Serengeti

Serengeti is een indrukwekkend natuurpark dat zich in het oosten van Afrika bevindt met de grens van Kenia. Serengeti, ook wel National Park Serengeti genoemd, wordt ook wel gezien als het paradijs in Tanzania. Met prachtige uitgestrekte heuvels en bosrijke gebieden is dit gebied elk jaar een populaire trekpleister in oktober. Rond oktober is er namelijk een migratie van dieren waarbij vele dieren naar Serengeti trekken omdat de omgeving droog en dor is. Wist je tevens dat Serengeti als een van de zeven wonderen wordt gezien in Afrika?

Bezoek de Ngorongoro

Een andere populaire bestemming is het vulkanische caldera Ngorongoro. De Ngorongoro is een van de grootste vruchtbare landschappen in het Arusha gebied. Daarnaast staat de Ngorongoro zelfs op de lijst van Unesco’s werelderfgoederen. Ook in dit gebied leven vele dieren zoals de zwarte neushoorn, leeuwen, olifanten en nog veel meer. Mocht je op vakantie gaan naar Tanzania, dan is het zeker de moeite waard om de Ngorongoro te bezoeken.

Toe aan wat meer ontspanning?

Ben jij toe aan meer ontspanning tijdens je vakantie in Tanzania? Dan is het zeker aan te raden om het oostelijk gelegen eiland Zanzibar te bezoeken. Het eiland staat namelijk bekend om de prachtige stranden in combinatie met de azuurblauwe zee. Daarnaast staat Zanzibar samen met haar nabij gelegen eilanden Pemba en Mafia bekend als eilanden van de specerijen. Ben jij dus op zoek naar deze specerijen of wil jij de oorsprong van de specerijen proeven? Dan ben je op Zanzibar aan het juiste adres, zo kun je kruiden proeven als nootmuskaat, peper, kruidnagel en kaneel. Ben jij overtuigd en ga je meerdere dagen naar Zanzibar? Dan kun je ook andere leuke plekken bezoeken zoals Nungwi, Matemwe, Bagamoyo en Kiwengwa.