Hoe heerlijk is het om op vakantie te gaan en dan lekker te genieten van de rust en ontspannend de dagen doorkomen? Momenteel zitten we natuurlijk in een lockdown wegens de coronacrisis. Op vakantie gaan naar het buitenland is daardoor helaas tijdelijk niet mogelijk. Wel is het natuurlijk een ideaal moment om je volgende vakantie vast uit te stippelen en te dromen over een mooie reis die je na de coronacrisis kunt gaan maken. Hou je van een kamperen en een vakantie in een tent? Gezellig met elkaar op campingstoeltjes eten, borrelen en spelletjes spelen? Of ga je liever op vakantie in een luxe huisje of naar een hotel? In Frankrijk kan het allemaal. Lees hier waarom Frankrijk het ideale vakantieland is!

1. Afwisselende landschappen

In Frankrijk vind je verschillende landschappen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ontspannen zonvakantie aan de kust, maar ook voor een vakantie in de bergen, waarbij je tijdens een wandeling of klimtocht kunt genieten van het uitzicht en wijnvelden. Frankrijk is dus voor mensen met elke leeftijd geschikt om te bezoeken.

2. Prachtige steden

Frankrijk kent prachtige steden: van grote wereldsteden, tot kleinere en gezellige stadjes. De hoofdstad van Frankrijk is natuurlijk Parijs: een wereldbestemming waar enorm veel bezienswaardigheden zijn, zoals de Eiffeltoren, l’Arc de Triomphe, Les Champs-Elysées, Disneyland Parijs, Montmartre en Le Marais. Andere mooie steden in Frankrijk zijn bijvoorbeeld Nice en Cannes: grote steden aan de Franse zuidkust met een fijn strand om te ontspannen.

3. De heerlijke keuken

Over de Franse keuken valt niets te klagen. Bekende gerechten op het Franse menu: verschillende kazen, oesters of een crêpe. Ook kennen de Fransen heerlijke wijnen. Die kun je natuurlijk ook mee naar huis te nemen zodat je thuis je vakantie nog lekker kunt  herbeleven!

4. Franse eilanden

Misschien denk je hier niet meteen aan als je aan Frankrijk denkt, maar het land kent meer dan 70 eilanden! De moeite waard om eens te bezoeken, zoals Ile d’Yeu, Ile de Batz en Corsica. Met een boot naar je vakantiebestemming: genieten gegarandeerd!

Veel plezier met het uitstippelen van je volgende vakantie: Frankrijk biedt voor elk wat wils!